Loading...
Menu

Ο Νοέμβριος του Κέντρου Εκπαίδευσης STEM

 

Ο Νοέμβριος του Κέντρου Εκπαίδευσης STEM

Ο Νοέμβριος φέρνει πολλές νέες δραστηριότητες για το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM.

Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, ο Διευθυντής Πληροφορικής του ΜΙΤ Media Lab Μιχάλης Μπλέτσας θα μιλήσει στο Raphael Hall στις 7:00 το απόγευμα με θέμα «MIT Media Lab: Κάνοντας την Εκπαίδευση High-Tech». Ο διαπρεπής έλληνας επιστήμονας θα ταξιδέψει τους μαθητές και τους γονείς στο Media Lab και θα τους δείξει πώς οι νέες τεχνολογίες μεταμορφώνουν την παραδοσιακή εκπαίδευση.

Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου θα οργανωθεί το αγαπημένο σε όλους τους μαθητές πρόγραμμα CSI Introductory. Το πρόγραμμα αυτό δείχνει στους μαθητές γιατί οι αντίστοιχες τηλεοπτικές σειρές είναι τόσο δημοφιλείς, εισάγοντάς τους στη μαγεία τού να παρατηρείς, να καταγράφεις, να αναλύεις και να συνδυάζεις τις πληροφορίες, ώστε να καταλήγεις σε συμπεράσματα. Δακτυλικά αποτυπώματα, θραύσματα γυαλιών, σφαίρες, αέρια, μηνύματα κ.ά. παίζουν το ρόλο τους στην πορεία προς την διαλεύκανση ενός μυστηρίου. Μια διασκεδαστική και ευχάριστη εκπαιδευτική δραστηριότητα.


Διάρκεια: 4 ώρες (Α γκρουπ: Σάββατο 2-6, Β γκρουπ: Κυριακή 10-2)
Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ.
Εγγραφές: Γραφείο STEM, καθημερινά 10:00-14:00 (μέχρι την Πέμπτη 6/11)

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου μια ομάδα 20 μαθητών, με συνοδούς τους: Ηλία Καλαμπόκη και Paula Pappas, αναχωρεί για τη Βοστόνη των ΗΠΑ, όπου θα λάβει μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες STEM (μεταξύ των οποίων και της Πράσινης Προσέγγισης) ενώ, παράλληλα, θα γνωρίσει την πόλη της Βοστόνης και τα αξιοθέατά της. 

Η ομάδα θα επισκεφθεί το Κέντρο STEM του Northeastern University και θα συμμετάσχει σε ειδικά οργανωμένο πρόγραμμα από τον Διευθυντή του Κέντρου, καθηγητή και απόφοιτο, Χρήστο Ζαχόπουλο. Θα επισκεφθεί το Media Lab του ΜΙΤ, όπου θα ξεναγηθεί από τον Διευθυντή Πληροφορικής Μιχάλη Μπλέτσα, ενώ θα περιηγηθεί στους χώρους του ΜΙΤ. Θα συμμετάσχει σε Πράσινες Δραστηριότητες στο Κέντρο Πράσινης Χημείας Beyond Benign στο Wilmington της Μασαχουσέτης και θα επισκεφθεί το Boston Museum of Science. Θα δει το Μουσείο του ΜΙΤ και το Harvard Museum of Natural Sciences, όπως και το Museum of Fine Arts, ενώ θα περιηγηθεί στην πόλη της Βοστόνης, μαθαίνοντας την ιστορία της. Το εκπαιδευτικό ταξίδι αποτελεί μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για τους μαθητές να αποκτήσουν μοναδικές εκπαιδευτικές εμπειρίες.

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου (πιθανότατα θα επαναληφθεί και την Κυριακή 23 Νοεμβρίου) θα διεξαχθεί το πρόγραμμα “Innovation Engineering-μια πρωτοπορία του Κολλεγίου Ανατόλια, καθώς είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται σε σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εκπονήθηκε στο Innovation Center του University of Maine και θα παρουσιαστεί στο σχολείο μας από τον Πρύτανη του Engineering του McNeese State University καθηγητή Νίκο Κυρίτση. Στο πρόγραμμα γίνεται μια σύντομη προσέγγιση στην καινοτομία. Οι μαθητές εκπαιδεύονται για το πώς μπορούν να καλλιεργήσουν τις δυνατότητές τους  να είναι δημιουργικοί, καινοτόμοι, επικοινωνιακοί και αποτελεσματικοί στην προώθηση νέων, μοναδικών ιδεών. Οι δεξιότητες αυτές είναι απαραίτητες στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον και θα δώσουν μια σημαντική ώθηση στους αυριανούς πολίτες- επαγγελματίες.

Διάρκεια σεμιναρίου: 6 ώρες.
Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ. 

 
 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead